Nagelbijten 

Nagelbijten is een nerveuze gewoonte die zelfs kan zorgen voor schaamte bij de nagelbijter;  je bijvoorbeeld niet meer je handen te laten zien, of je vermijdt ze te tonen als er een foto van je wordt gemaakt. Misschien durf je zelfs geen hand meer te geven aan mensen omdat je je schaamt voor je lelijke nagels.

Het is vaak niet alleen een gewoonte maar zelfs een verslaving te noemen. Het lijkt het te ontstaan vanuit verveling, frustratie, of ongeduld en ontevredenheid. Vaak ga je nagelbijten wanneer je stress ervaart. Sommigen denken dat nagelbijten een duidelijk teken van perfectionisme is.

Nagelbijters kunnen zelfs pijn ervaren aan hun vingers en handen door het bijten. De een scheurt, de ander bijt en vaak zijn het niet alleen de nagels die eraan moeten geloven, de huid van de nagelriemen krijgt het vaak ook te verduren met soms wel bloeden en pijn als gevolg.

Wil jij een ex-nagelbijter zijn? Neem dan contact met me op via het contactformulier! Lees hieronder de ervaringen van een 18-jarige inmiddels ex-nagelbijter na 2 sessies bij mij in de praktijk.

nagelbijtenvoorenna

Al 19 jaar lang reageer ik mijn stress af op mijn nagels. Op momenten dat ik me verveel of ik ergens bang voor ben, gaan mijn handen aan het werk. Ik keek niet graag naar mijn nagels, ik zorgde ervoor dat niemand ze zag en nagels lakken was niet aan mij besteed. Ik vond het lelijk, vies en akelig maar mijn dwang bleef bestaan. Iets waar ik niet trots op was, maar nu! Nu gaat het kei goed. Mijn nagels groeien! Door in gesprek te gaan met Caroline tijdens de eerste sessie, zijn we er achter gekomen wanneer ik hier mee bezig was. Tijdens de sessies heeft Caroline me gehypnotiseerd wat zorgde voor rust. Met deze rust, kan ik me meer ontspannen en gaan mijn handen niet meteen aan het werk. Ik heb trucjes geleerd om me te ontspannen en ik stond stil bij het feit dat ik me bewust kon worden van mijn onbewust gedrag. En wauw, ze bleven groeien!  Caroline heeft me geleerd om bewust te worden van het feit dat ik aan mijn nagels zat. In eerste instantie dacht ik nee, dit gaat niet werken. Maar nu ik 2 maanden verder ben, geloof ik mijn eigen ogen niet! Ik kan ze gewoon gaan lakken en laat ze nu expres aan iedereen zien

Caroline, mijn droom is uitgekomen, bedankt!