Menu

Melatonine slaaphormoon

Melatonine

Melatonine slaaphormoon

De markt voor vrij verkrijgbare slaapmiddelen is de afgelopen twee jaar gestegen met 15 procent, daar valt Melatonine ook onder. Melatonine is een slaaphormoon. Zodra het donker wordt, komt het vrij in je lichaam. De stof maakt je een beetje doezelig. De laatste tijd is het veel in zwang om kinderen dit stofje via pillen toe te dienen. Het is namelijk vrij verkrijgbaar bij de drogist. Melatonine werkt op de biologische klok. Bij langdurig gebruik maak je je klok zelfs kapot. Je kan er nachtmerries en hoofdpijn van krijgen en het beetje slaapverwekkende effect is na een week weg.

Veel mensen en vooral veel jongelui zijn tot ‘s avonds laat nog bezig met tablets, computers en smartphones. Het blauwgroene licht dat van de schermen komt, komt overeen met ochtendlicht wat als gevolg heeft dat je eigen aanmaakt van melatonine wordt uitgesteld. Wil je slaapproblemen? Dan heb je nu een perfecte manier gevonden om wakker te liggen!

Wanneer je last hebt van slaapproblemen; wakker liggen ‘s nachts of moeilijk in slaap komen, ben je bij 2Concern aan het juiste adres. Misschien zit je net in een stressvolle periode waardoor je slecht slaapt, ook dan help ik je verder. Neem contact met me op en stel gerust je vragen of maak een afspraak.

lekker slapen

lekker slapen

 

 

Geef reactie

Deze site is mobielvriendelijk gemaakt door MACE WebDesign