Claustrofobie of angst voor kleine ruimtes of engtevrees

Angst voor kleine ruimten komt vaker voor dan je denkt. Wanneer je last hebt van claustrofobie zul je inmiddels wel een bepaalde strategie ontwikkeld hebben om juist kleine ruimtes te mijden. Soms kan het zo erg zijn dat je niet eens meer de deur uit durft.

Oplossingen

Medicatie of kalmeringsmiddelen kunnen door een arts worden voorgeschreven; dit is symptoombestrijding, ze doen niets met het probleem zelf.

Exposure, oftewel confrontatietherapie, het blootstellen aan de angstige situatie om het lichaam er meer en meer aan te laten wennen is in mijn ogen een nogal brute vorm van therapie.

Kan het ook anders en charmanter?

JA! 

Door NLP technieken en hypnose te gebruiken kun je op een veel prettiger manier steeds meer ontspannen in bovenstaande situaties. Ook kun je zelf aan de slag wat jou ook een stuk verantwoordelijkheid geeft voor je eigen herstel. Je zult al snel verbetering merken in wat je aankunt en steeds meer aan durft te gaan. Je krijgt vanzelf meer vertrouwen in alle situaties!

Heb jij:

-angst/paniekgevoel in de lift, een kelder of onbekend toilet, of bij een nauwe doorgang

-merk je dat het niet alleen om de kleine ruimte gaat, maar ook vaak om het idee van opgesloten raken en niet meer weg te kunnen?

-ben je juist angstig voor de eventuele paniek die kan ontstaan?

Uit je angst en/of paniek zich door zweten, hartkloppingen, vermijdingsgedrag of allerlei andere vecht- en vluchtreacties?

Wanneer jij weer de controle wil over je gevoel, raad ik je aan contact met me op te nemen om op een prettige manier de regie over je eigen leven weer terug te kunnen nemen! Met de technieken ben je zelf in staat je eigen lichaamsfuncties te beïnvloeden!

Zo kun jij al snel merken hoe kalm je kunt blijven in de voorheen ‘onrustige’ situaties. Hoe fijn zou het zijn wanneer je zonder zorgen en met een ontspannen gevoel weer de dag tegemoet kunt gaan?

Boek hier een afspraak met Coach Caroline

2Concern nlp hypnose

voel je weer vrij