Hypnose en ontspanning

Hypnose is een proces van in trance gaan. Dat is in feite een heel natuurlijk iets, omdat elk mens meerdere keren per dag in trance gaat. Op het moment dat je in trance bent, ben je heerlijk ontspannen en zeer alert.

Herken je het dat wanneer je elke dag dezelfde route rijdt van je werk naar huis en op bepaalde momenten tijdens die route opeens bepaalde stukken mist, of ze niet meer kan herinneren? Of je staat in de lift om naar de bovenste etage te gaan en je schrikt van het signaal dat je op de juiste etage bent beland en je hebt het gevoel dat je helemaal in gedachten was weggezonken? Dat zijn voorbeelden van dagelijkse hypnotische trance.

Wanneer je ontspant, produceren je hersenen golven met een lagere frequentie; Alfa golven. Tijdens hypnose raken je hersenen dus in een alfastaat, deze staat bereik je zelf dagelijks vlak voordat je in slaap valt. Dit wordt als bijzonder fijn ervaren; je bent alert maar toch ook heel ontspannen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat we het meest efficiënt leren wanneer we ons in deze staat bevinden. Nu snap je waarom hypnose niet alleen heel ontspannen voelt, maar ook waarom het zo’n effectief middel is om nieuwe dingen te leren.

Veel mensen vinden hypnose en trance maar eng. Ik denk dat dat komt door de televisie- en theatershows. Alsof de hypnotiseur werkelijk iedereen in zijn macht heeft en degene die onder hypnose is als een kip zonder kop over het podium kan laten kakelen. Of zoals Stefan vertelt in bovenstaand filmpje ‘met een banaan aan je oor bellen met Obama’.

Gelukkig behoud je zelf alle controle tijdens een hypnose, want je onderbewustzijn beschermt je altijd. Je zult dus ook geen dingen zeggen die je eigenlijk niet wilt delen. Je hoort alles wat de hypnotiseur zegt en na de hypnose zul je je ook nog alles kunnen herinneren. Hieruit mag blijken dat hypnose geen slaap is!

Hypnose voelt heerlijk ontspannend en je zult merken dat het een bijzonder prettige manier is om goede en positieve lessen te  ontvangen die jou geven wat je nodig hebt om vervelende gewoontes af te leren of op een andere manier in het leven te staan en je snel beter te voelen in je lijf en in je hoofd.

Afspraak maken met Caroline van 2Concern om snel het effect van hypnose te mogen ervaren? Klik