Wie is Caroline?

Enthousiasme en humor inspireren en motiveren

Tijdens mijn studie Nederlands, kreeg ik de kans om af te studeren op drama; ik gaf lessen expressie aan gedetineerden van verschillende afdelingen. Mijn voorliefde voor regie en het lesgeven kon ik echt vormgeven, heerlijk. Niet alleen sta ik nu al 18 jaar met veel plezier voor de klas als docent Nederlands, ook heb ik de afgelopen jaren veel regiewerkzaamheden mogen verrichten en is mijn ervaring daarin groot geworden. Met mensen werken in een lerende omgeving heb ik altijd graag gedaan, of het nu ging om pubers, volwassenen. Je zult begrijpen dat ik door deze achtergrond veel mensen in mijn praktijk ontvang in de leeftijd variërend van 12 t/m 25. 

In 2010 rondde ik een coach-opleiding af. Ondanks het feit dat het me goed deed anderen van dienst te zijn in hun ‘struggle’, miste ik iets. Ik wilde graag mijn horizon verbreden op het gebied van coaching en hoopte tegelijkertijd nieuwe vaardigheden mee te pikken die ik ook kon gebruiken in  mijn manier van lesgeven. Mooie bijkomstigheid zou zijn als daar vooral veel plezier bij zou komen kijken, veel pragmatisme en doelgerichtheid. Daar houd ik van!

NLP en HYPNOSE

Ik kwam via via in aanraking met NLP (Neuro Linguistic Programming) en omdat het woord Linguïstisch als Neerlandicus me wel aansprak, besloot ik een weekendtraining NLP bij Erik Willems te volgen. Mijn nieuwsgierigheid werd alleen maar groter en ik raakte ook meer geïnteresseerd in hypnose. Nadat ik in plaats van Nederlandse literatuur te lezen steeds meer boeken over de werking van het brein verslond, besloot ik mijn honger naar nog meer kennis en ervaring te stillen door me in te schrijven voor de opleiding NLP coach. Ik wist dat Tiouw een goede plek voor me zou zijn, omdat Joost van der Leij zelf getraind is door Richard Bandler; zo’n beetje de uitvinder van NLP. Inmiddels heb ik vele stappen gezet, veel ervaring opgedaan en veel voor anderen kunnen betekenen. Mijn practitioner diploma verzilverde ik tegen een  Master-pratitioner diploma en NLP coach certificaat. Omdat hypnose vanuit mijn ervaring zo’n krachtig middel is bij allerlei problemen en zoveel sneller en effectiever is dan mindfulness of meditatie, startte ik met de opleiding hypnotherapie en conversationele hypnose. In mei 2014 heb ik dit afgerond en me aan kunnen sluiten bij het IAPCH. Verder volg ik regelmatig trainingen om te blijven leren van en met anderen. In januari 2015 rondde ik de training Teaching Excellence bij Kate Benson af een training speciaal bedoeld voor docenten. En in mei 2015 had ik de eer om tijdens het Hypnose-event mijn diploma uit handen van Richard Bandler te ontvangen. In 2016 heb ik de training Hypnose Advanced gedaan bij het Response Instituut en ga ik in november wederom trainingen volgen bij Kate Benson en Owen Fitzpatrick.

Kate Benson, ik, Richard Bandler

Kate Benson, ik, Richard Bandler

Door vol enthousiasme te geven, ontstaat een lekkere symbiose van leren en aangaan op een onderscheidende en vrolijke wijze!

Concernere=  aangaan, onderscheiden 

Wil je ook blijven leren en ben je nieuwsgierig naar hoe je jouw leven op een ontspannen manier ten goede kunt veranderen? Zonder angsten of depressieve gevoelens maar met zelfvertrouwen en kracht?

mail me voor een afspraak! Klik hier voor mijn tarief.

Vette knipoog,

Caroline